Zoeken in deze blog

11 april 2012

Helicon workshops

Op 2 achtereenvolgende weken heeft Ginny, samen met nog 6-8 andere honden in opleiding, meegedaan aan een workshopmiddag voor de studenten Dierverzorging van het Helicon in Nijmegen. De studenten hadden vooraf al een presentatie gehad en mochten nu in de praktijk eventjes ervaren wat het inhoudt om een pup voor Hulphond op te voeden.
Bij grote uitzondering mocht Ginny dus door anderen aan de lijn gehouden worden en naar hen luisteren.

Grappig genoeg waren het 2 heel verschillende groepen. De groep van de 2e middag had duidelijk meer feeling met honden dan de eerste groep. Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeuren voor een diersoort. En ik was niet de enige die dit verschil opmerkte, ook de andere deelnemers met pups in opleiding hadden dit gevoel.




Het was interessant om te merken dat Ginny ook beter wilde werken voor de mensen uit de 2e groep.
Het kan natuurlijk toeval zijn. Het is mogelijk dat ze tijdens workshop 1 haar dag gewoon niet had, maar dat geloof ik niet. De mensen uit workshop 2 namen duidelijker de leiding en dat is precies wat Ginny nodig heeft.
Al met al waren het leerzame en vooral ook leuke middagen, voor ons allemaal.

Het aangename werd overigens ook met het nuttige gecombineerd. na afloop van de workshop, nam Hulphond de gelegenheid te baat om donateurwervers onder de studenten te werven. Er was redelijk wat belangstelling voor, omdat de dagen waarop je gaat werven, zelf te bepalen zijn en er ook nog iets mee verdiend wordt. Nu maar hopen dat ze heel veel donateurs binnen brengen, want die kan  Hulphond erg goed gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten