Zoeken in deze blog

18 juni 2012

112 Spektakel Helmond

Afgelopen zondag zijn we met Ginny naar het 112 Spektakel in Helmond gegaan. Een evenement waarop veel hulpdiensten een kijkje in de keuken gaven en erg drukbezocht vanwege het mooie weer en de gratis toegang.  Er was dan ook van alles te beleven,  voor zowel groot als klein.  Het goede doel van dit evenement was Hulphond Nederland. Daarom hebben wij samen met een aantal andere puppy gastgezinnen en cliënten met hulphond enkele demonstraties verzorgd, zodat mensen een beeld kunnen vormen wat er komt kijken bij het opvoeden van een pup en de betekenis van een 'gediplomeerde' hulphond voor een cliënt.
Stand van Hulphond Nederland
Er waren veel belangstellenden en er kwamen dus ook heel veel vragen. Veel kinderen mochten ook even de 2 schattige kleine pupjes, Okke en Otis, net 14 weken, aaien.
Okke en Otis weerstaan extra afleiding

2 pups in opleiding

Demonstratie van pups in opleiding

Ginny heeft het op deze dag erg goed gedaan. Ze is niet tegen mensen opgesprongen en heeft zich netjes gedragen tijdens de demonstraties. Een kleine schaduw op een prachtig optreden was het enthousiasme dat ze opbrengt voor pupinstructrice Karin. Als deze aan het eind van een van de demo's ook nog eens op haar knieën gaat zitten om Ginny even vast te houden zodat haar baasje het veld af kan lopen en haar vervolgens bij zich te roepen, ziet ze haar kans schoon om Karin enthousiast te bespringen en te likken. Iets te veel van het goede, maar ze luistert wel en als ze geroepen wordt, komt ze met net zoveel enthousiasme onze kant op gestormd.
Hond in aftraining laat zien wat hij kan
Erg leuk was ook de kennismaking met cliënt Martine en hulphond Floris, die in de buurt blijken te wonen en eveneens een demonstratie gaven. Martine heeft wat problemen met plotselinge schommelingen van haar bloeddruk. Floris blijkt een dubbele taak te hebben, naast ADL hulphond kan hij ook aangeven wanneer Martines bloeddruk te ver daalt en ze moet gaan zitten. Een soort seizure hond dus. Heel indrukwekkend om dit verhaal te horen.

Het werd een gezellige dag en na afloop zijn we met 2 andere gastgezinnen nog even een ijsje gaan eten bij ijssalon Florence in Nederweert. Natuurlijk hebben we gekozen voor de coupe Hulphond waarvan een deel van de opbrengst aan Hulphond Nederland geschonken wordt. Een heerlijke afsluiting van een geslaagde dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten