Zoeken in deze blog

9 juni 2012

Collectieve training leidt tot Oce Summer Event

Vandaag heeft Ginny samen met Okke en Otis het Summer Event van Océ bezocht. Dit jaar was het goede doel tijdens het event 'Hulphond Nederland'. Een doel waarvoor wij graag wat tijd vrij maken om mensen te informeren over de toegevoegde waarde. We mochten bovendien een kraam bemannen en daar diverse artikelen van Hulphond Nederland verkopen.
Tijdens de collectieve training afgelopen woensdag hoorden we dat Okke en Otis (2 zwarte goldendoodle broertjes met prachtige golfjes in hun vacht) een demo zouden geven omdat de oorspronkelijk geplande demo moest vervallen wegens ziekenhuisopname. Nu valt dat niet mee met hondjes van net 3 maanden. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en doen het erg goed bij het publiek, maar als puppy gastgezin krijg je ook de raad mee een hondje niet te veel laten aaien door mensen buiten je eigen gezin. Dit om te voorkomen dat een hond later uit zichzelf andere mensen gaat opzoeken en onbedoeld een rolstoel met daarin een cliënt met zich meeneemt. Ze kunnen erg goed laten zien hoe goed ze al op hun baasje letten en hoe goed ze kunnen wachten met eten totdat het juiste commando wordt gegeven, maar ze zijn ook nog heel snel moe.

Omdat manlief en ik vakantie hebben, boden we spontaan aan om met Ginny ook naar het event te komen. Dat werd met beide handen aangegrepen en dus vertrokken we vanmorgen, bepakt en bezakt, richting Venlo. Dat bepakt en bezakt betrof alleen onze eigen bagage en die voor Ginny, waaronder een bench, want de baasjes van Okke en Otis hebben alle spullen voor de kraam meegebracht. Wel brachten we een laptop mee om wat filmpjes te kunnen laten zien.

Het event was een prima oefening voor de honden. Er was veel muziek en diverse attracties die je niet elke dag ziet en ook workshops kaarten maken of judo. Tijdens de demo heeft Ginny laten zien dat ze al wat dingen kan om het leven van een cliënt wat aangenamer te maken. Ze kan muntjes oprapen, zelfs in het gras, een handschoen uittrekken en een EK armbandje of polsbandje met klittenband losmaken of een banaantje pellen. Helaas vindt Ginny andere hondjes soms veel te leuk, dus konden de bezoekers ook zien dat Ginny nog best wel een en ander bij moet leren voordat ze een goede hulphond wordt. De kleintjes kwamen daardoor wel erg goed uit de verf, want die hadden alleen maar aandacht voor hun eigen baasje :-).
klimwand
treintje voor de kleintjes
politiehonden
variant op trampolinespringen
demo hulphond

Al met al werd het een geslaagde en gezellige dag. Er zijn heel veel Flipjes, de knuffelhond van Hulphond Nederland,  verkocht, folders en stickers uitgedeeld en het baasje van Okke mocht ook al een cheque in ontvangst nemen. Bovendien was daar de belofte dat de niet verbruikte consumptiebonnen en het geld dat in een box bij de uitgang werd gedeponeerd ook nog ten goede komt aan Hulphond Nederland. Spannend!

Ginny was uitgeteld na afloop. Eenmaal thuis was ze al snel in een diepe slaap en werd zelfs niet wakker van de flitser.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten