Zoeken in deze blog

14 juni 2012

Spreekbeurt met (kwispel)staartje - vervolg

.
Het is al weer een tijdje geleden dat Ginny gefigureerd heet als invalhond bij de spreekbeurt van Daan. Daan en zijn vriendinnetje Lotte hebben zich daarna flink ingespannen voor Hulphond Nederland.
De statiegeldbonnen box van Daan en Lotte
Ze hebben statiegeld flessen in de buurt opgehaald en ingeleverd, een prachtige inzamelbox voor statiegeldbonnen gemaakt die een aantal weken bij supermarkt Emté heeft mogen hangen en mobieltjes en cartridges ingezameld. Ook hebben ze samen een artikel in de schoolkrant Muldermail geregeld, zodat de hele school wist van de actie!. Super initiatief natuurlijk en we hadden al een tijdje geleden afgesproken dat de opbrengst van de actie tijdens een collectieve les bij Hulphond overhandigd mocht worden.
Selectie uit de schoolkrant vn 5 april
Vandaag konden Daan en Lotte eindelijk het bedrag van hun actie, de ingezamelde mobieltjes en maar liefst 3 sinaasappeldozen vol cartridges bij Hulphond overhandigen.
Ze hebben een fantastisch bedrag van 75,50 bij elkaar gekregen. Geweldig natuurlijk en met een beetje geluk mogen ze nog een keer een statiegeld bonnen actie doen in een andere winkel. Wie weet volgt er dus nog meer.

Daan en Lotte hebben in elk geval een gezellige middag gehad. Pupinstructrice Karin heeft er echt een feestje van gemaakt! Ze mochten meedoen in de collectieve training en daarbij in een handbewogen en een electrische rolstoel rondrijden. Zowel Lotte als Daan hebben zich daarbij helemaal uitgeleefd. Maar ze heebn ook geweldig geholpen door iedereen handen te schudden. Dat was best moeilijk, want handenschudden met mensen in een rolstoel hadden de aanwezige pups in opleiding nog nooit meegemaakt.
Daan heeft bovendien Dylke teruggezien, die hij eigenlijk best nog wel mist. Dylke woonde nl op de de route naar school en keek elke morgen met zijn kopje op de vensterbank naar buiten als Daan langs kwam.
Groot was de verrassing dan ook toen Dylke samen met trainer Birgit even kwam laten zien wat hij allemaal al geleerd heeft sinds hij intern op de vervolgopleiding zit. Daan had zelfs geluk: hij mocht Dylke ook even aaien.
Daan aait Dylke
Dylke doet het licht aan
Wieltjes tussen pootjes
Handen schudden vanuit de rolstoel
Het ingezamelde geld wordt overhandigd


Applaus voor de kids
De meegekomen moeders van Daan en Lotte waren vol bewondering voor wat ze allemaal zagen en ook zij hebben zich volgens mij niet verveeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten