Zoeken in deze blog

20 juni 2012

12 maanden toets

Precies op haar verjaardag heeft Ginny haar 12 maanden toets. Om die reden, je hebt tenslotte een kapsto nodig, nemen we wat lekkers mee voor de andere gastgezinnen en voor de medewerkers van Hulphond. Voor Ginny geen lekkere kluif of een heerlijk plakje kipfilet vandaag, maar alleen haar gewone brokjes, omdat ze nog steeds op het hypo-allergene voer zit.

Groot is de verrassing als blijkt dat we nu eindelijk ook kennismaken met 2 broertjes van Ginny, Geoffrey en Guideon en hun gastgezin.  3 jarigen dus. Gelukkig zijn wij de enigen die een traktatie hebben meegenomen.

En eindelijk kunnen we Ginny vergelijken met enkele van haar leeftijdsgenoten, want er zijn in totaal 4 honden aanwezig voor de 12 maanden test. Dit in tegenstelling tot de 6 maanden toets, toen was er maar 1 andere hond aanwezig en de 9 maanden toets, toen was Ginny zelfs alleen.
Ginny doet het redelijk zolang we nog binnen zijn tijdens de uitleg over de af te nemen toets. Helaas pakt manlief een rubberen speeltje om haar wat af te leiden. Dat speeltje trekt de aandacht van een van haar broertjes, die daardoor meer in beweging komt en dus voor Ginny veel spannender wordt dan het speeltje. Gauw weg dat ding dus en naar buiten voor de toets.

De dames van Hulphond hebben besloten dat we naar de Herper Duinen gaan. Daar is bos en water en ruimte en kunnen de honden elk afzonderlijk ook laten zien wat ze kunnen.
Ginny is daar nog nooit geweest en dat is te merken. Ze stuitert alle kanten op. Ze heeft altijd wat tijd nodig om in een nieuwe omgeving te wennen. Nu er bovendien ook nog andere honden bij zijn wordt het helemaal moeilijk. Het aanwezige zandstrand is het helemaal. Kim neemt Fred en Ginny daarom als eerste mee voor de aparte toets.
Daar blijkt dat Ginny haar commando's heel goed kent en ook uitvoert, maar helaas wel zonder veel aandacht voor haar baasje. Alles om haar heen is vele malen leuker vandaag en mag zich verheugen in haar aandacht. Dat ze haar commando's desondanks toch netjes uitvoert is dan wel weer een positief puntje.
We herkennen ook veel van Ginny's gedrag in haar broertjes. Al moet ik bekennen dat Ginny wel de meest drukke van het stel was. Maar ook haar broertjes zijn snel afgeleid en letten niet zo op hun baasjes.

Toch zit er nog steeds verbetering in haar gedrag en we weten dat ze een heel harde werker is in omgevingen die ze kent. Voorlopig gaan we dus gewoon door met trainen met de focus op rust in de hond. Maar spannend wordt het wel....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten