Zoeken in deze blog

31 mei 2012

Verjaardag in de tuin

Op een warme meidag vieren we een verjaardag in de tuin. Ginny krijgt een eigen partytentje, voor de broodnodige schaduw, en wordt daar, met een flink touw, aan een grondpin vastgelegd, want niet alle gasten zijn even blij met een hond. Grote bak water erbij, de vijver binnen tongbereik en een tweetal speeltjes in de buurt en Ginny is tevreden.
De gasten zitten, aanmerkelijk minder luxe, opeengehoopt onder een enorme parasol, waar voor de gelegenheid nog extra doeken aan zijn vastgeknoopt om nog wat meer schaduw te creĆ«ren. Er zijn ook wat kleine kinderen bij en een van de ouders heeft een grote waterspeelbaan meegenomen, die achter in de tuin op een schaduwrijke plek wordt neergezet. De buitenkraan zit naast Ginny's partytentje, slang wordt uitgerold en waterbaan gevuld. En Ginny kijkt netjes toe. De waterbaan wordt met groot enthousiasme in gebruik genomen. Het gevolg is een heleboel heen en weer geloop tussen volwassenen en waterbaan en daarbij moet Ginny telkens gepasseerd worden. Dat gaat super. Ouders blij, wij blij, want wat is dit een goede oefening. Voor de hond en voor de kids waarvan sommige toch wat angstig zijn.

Uiteindelijk wordt de vijver herontdekt door een nichtje dat vermoedelijk wel eens biologe zou kunnen worden, later als ze groot is in de verre toekomst. Een netje is gauw gevonden en al snel wordt er ijverig op slakken gevist. Alle kids doen mee. en omdat de vijver binnen tongbereik van Ginny aan haar paaltje ligt, zijn nu alle kinderen ook binnen bereik van Ginny. Ginny kijkt echter in alle rust toe en laat zich niet gek maken door het enthousiasme van de kids als er weer slak in het netje zit.

Jammer dat we in alle drukte niet even een paar foto's hebben gemaakt of zelfs een filmpje hebben geschoten. Na even rondvragen komt er toch nog een foto'tje boven water dankzij een telefoon met camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten