Zoeken in deze blog

6 november 2011

Collectieve training - aan de lange lijn

Afgelopen zaterdag hadden we een van de ongeveer 2-wekelijkse collectieve trainingen. Deze keer in Rijkevoort op de hondenschool van onze pup instructrice.

Deze training was er speciaal op gericht om de aandacht van de pups vast te houden terwijl andere pups dicht langs lopen. En vooral om te bepalen wat een ' veilige' afstand is voordat de pup zijn belangstelling voor jou verliest. Het werd ons niet makkelijk gemaakt, want de aanwezige honden gingen allemaal aan een minimaal 5 meter lange lijn en aan ons de taak om de hond bij je te houden, zonder continue met iets lekkers voor de neus te lopen. Feitelijk kom je dit dagelijks tegen tijdens je wandelingen met je pup, maar vaak is er dan geen mogelijkheid om even te trainen omdat de andere wandelaar geen tijd heeft of het belang van zo'n oefening niet inziet. Trainen  met lotgenoten is dus veel gemakkelijker omdat iedereen het belang inziet van een rustige hond tijdens de wandeling en natuurlijk is er het strenge oog van onze creatieve puptrainer!

Die veilige afstand is per hond nogal verschillend. Je moet dus niet alleen rekening houden met de veilige afstand van je eigen hond, maar ook met die van de andere pup. Actie roept tenslotte reactie op en je eigen pup kan het wel heel goed doen, maar als er een stuiterende soortgenoot voorbijkomt verlies je het al snel    :-).





Ginny deed erg haar best, maar we vermoeden zo maar dat het ook voor ons lastiger zal worden zodra de hormoontjes op gaan spelen. We gaan dus nog maar even extra genieten zolang het nog vrij gemakkelijk is om haar bij de les te houden. Die mooie herinneringen gaan ons vast helpen om straks een wat lastiger periode zonder frustraties door te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten