Zoeken in deze blog

26 november 2011

Stofzuigrobot

Heb je een hond, dan heb je zand en haren in huis. Al moet ik misschien een uitzondering maken voor de haren van poedels en kruisingen daarvan, bv de labradoodles.

Ooit begonnen we met een zwarte  langharige pup die overal haren verspreidde, die als een kluwen hier en daar in de woonkamer en op alle andere plaatsen waar hondlief wel eens kwam (en zelfs op plaatsen waar zij niet kwam...) dreven. Omdat we een lichte vloer hebben viel dat dus enorm op. Het liefst zagen we dan ook dat ons bezoek zich vooraf aankondigde zodat we nog snel een stofzuiger door het huis konden halen :-).

We vonden de lange blonde haren van de 2e pup wat makkelijker omdat haren en de vloer min of meer dezelfde kleur hadden. Het viel wat minder op, maar het bleven kluwens haar, die zich her en der in hoeken ophoopten.

We dachten met Ginny de jackpot in huis te halen: kort blond haar, geen omkijken naar :-).

Hoe naïef! Al die korte blonde haartjes die uitvallen vormen weliswaar geen kluwen, maar liggen overal los verspreid en als de zon dan lekker binnen schijnt zie je ze dus overal! Toen een landelijke prijsvechter min of meer betaalbare stofzuigrobotjes in de aanbieding had, hebben wij er dus snel een gehaald.

Wij vinden het heerlijk, al komt de gewone stofzuiger er ook nog wel aan te pas, maar dan wel veel minder vaak. De robot is nl. bang voor de convectorput, hij is geprogrammeerd om niet van de trap te vallen, maar vindt de openingen van de convectorput dus ook reden om subiet de benen te nemen. Verder blijven er natuurlijk altijd lastige hoekjes waar het ding niet komt en natuurlijk is de zuigkracht niet te vergelijken met die van een gewone stofzuiger. En ook tegen spinnenwebben aan het plafond kan hij niet op.

Maar handig is het wel: je zet hem aan zodra je met hondlief het huis verlaat voor een  willekeurig uitstapje en bij terugkomst is het meeste haar en zand verdwenen van de vloer. Ginny blijft inmiddels lekker liggen als het ding rondrijdt als zij slaapt. Hij mag zelfs tegen haar kussen of bench stoten, ze vertrekt geen spier. Maar af en toe heeft ze er genoeg van en ziet ze kans hem uit te zetten omdat ze er bovenop gaat staan en de powerknop aanraakt. Ik weet nog niet of er opzet in het spel is..

1 opmerking:

  1. dat zouden e hier dus echt niks vinden hahah
    en ze weet gewoon nu al hoe dat ding werkt knap hoor wordt een goeie hulphond

    BeantwoordenVerwijderen