Zoeken in deze blog

15 maart 2012

Balanceren tussen anarchie en affectie

Ginny is duidelijk heftig aan het puberen. De ene dag loopt ze over van aandacht voor ons en krijgen we alles voor elkaar. De volgende dag haalt ze alles uit de kast om maar niet aan onze verwachtingen te voldoen. In afgeschermde omgevingen gaat het duidelijk beter dan in omgevingen (denk bv aan de vrije natuur) met veel prikkels. Toch gaat het winkelen, ook een omgeving met veel prikkels, nog steeds erg goed.
Sinds 2 weken is ze loops. Die vrije natuur zit er nog even niet echt in, want zelfs met Ginny aan de lijn, kom je altijd loslopende honden tegen, waarvan sommigen ook wel zin hebben in een groen blaadje.... We hopen dat Ginny weer wat voorspelbaarder wordt als de hormonen weer wat meer in balans komen.

Langzamerhand wordt het dus ook tijd om over een sterilisatie te gaan nadenken. Die moet bij voorkeur plaatsvinden op een moment dat de bloedvaten in de buikholte zo min mogelijk beinvloed worden door de hormoontjes, dus over een maand of 3 zal het zover zijn. We hebben maar even een notitie gemaakt op onze kalender zodat we niet kunnen vergeten om een afspraak te maken.

Jammer is dat we voor deze ingreep een afspraak moeten maken met een ons onbekende dierenarts, wegens een sponsorcontract met Hulphond Nederland. Onze eigen dierenarts voelt erg vertrouwd en onze eerste pup had nauwelijks last van haar sterilisatie, maar natuurlijk is de ene hond de andere niet... Aan de andere kant is het begrijpelijk  dat Hulphond Nederland op de kosten wil letten en kwaliteit staat wel heel hoog in het vaandel  van de dierenartsketen waar we nu naar toe zullen gaan.

Geen makkelijke tijd, maar het gaat weer over en we concentreren ons vooral op de dingen die wel goed gaan.  En de afgelopen weken hebben we op veel punten ook weer flinke vooruitgang geboekt.

1 opmerking:

  1. tja die hebben af en toe ook van die streken he pubers hahah mijn honden zijn er allebei gelukkig vanaf alhoewel legs er af en toe nog wel wat van kan

    BeantwoordenVerwijderen