Zoeken in deze blog

18 maart 2012

Held

Velen van jullie zullen bij het bekijken van het filmpje denken: held? Ik zie een bange hond!
En dat klopt, want Ginny heeft het, sinds kort, niet zo op de hangbuikzwijntjes op de kinderboerderij. Waarschijnlijk gewoon het gevolg van de leeftijdsfase waarin ze nu zit, want er is niets bijzonders gebeurd. Lastig en ongewenst als dat tot gevolg heeft dat ze onverwacht gaat rennen of rare sprongen gaat maken.

Wij gaan nu dus wat vaker naar de kinderboerderij om dit gedrag dmv oefenen eruit te trainen. En dat gaat inmiddels best goed, want  we kunnen alweer over het paadje langs het verblijf van de hangbuikzwijntjes lopen zonder dat Ginny gekke dingen doet. Het maakt daarbij niet uit of haar baasje tussen haar en de zwijntjes loopt of dat ze zelf aan de zwijntjeskant loopt. So far, so good. We zouden het hierbij kunnen laten, maar eigenlijk willen we een stapje verder.

We denken namelijk dat het goed is voor haar ontwikkeling als ze haar angst voor de zwijntjes helemaal overwint. Daardoor krijgt ze vast meer zelfvertrouwen en  zal ze in de toekomst sneller over haar angsten heen stappen, hopen we.

We denken bovendien dat dat mogelijk is. De setting op de kinderboerderij werkt helemaal mee. Er staat een picknicktafel in de buurt van de zwijntjes. Het wordt mooier weer en je kunt er koffie bestellen zodat wij er aangenaam kunnen zitten. Ideaal dus om daar plaats te nemen en Ginny gewoon haar gang te laten gaan.

We zijn tevreden als ze gewoon rustig bij ons blijft zitten of liggen, maar als ze aan de uitrollijn zit, kan ze zelf naar de zwijntjes toe.
En dat doet ze regelmatig, want haar nieuwsgierigheid overwint de angst, al staat ze nog wel met knikkende knietjes te kijken als de zwijntjes knorren of er een onverwacht omgevingsgeluid te horen is. We laten haar helemaal haar gang gaan en geven haar verder geen aandacht. Af en toe rent ze naar ons toe, maar is dan ook direct weer rustig en gaat vervolgens toch weer kijken.

Een held dus, als ze weer snuffelend en kijkend aan het hek staat!

1 opmerking:

  1. heel knap hoor dat ze toch even blijft staan komt vast goed met haar

    BeantwoordenVerwijderen