Zoeken in deze blog

9 oktober 2011

Regen en zonneschijn

Gisteren hadden we een druk dagje. We moesten 's morgens even de stad in en omdat het best redelijk weer was, besloten daarom ook nog even de zaterdagmarkt mee te pikken. Deze is altijd erg druk en er ligt veel afval van groenten en fruit op de grond. Heel moeilijk voor Ginny om daar af te blijven. Ze kan dus best wat oefening gebruiken.


's Middags hadden we met Willem, Conny en Dylan afgesproken voor een eerste gezamenlijke boswandeling met onze honden. Het is er helaas niet van gekomen. Niet dat we dat bos niet gezien hebben en we hebben zelfs Willem en Conny en dus ook hun onafscheidelijke schaduw Dylan gevonden. We hebben zelfs nog een tiental meters gelopen en het toen opgegeven. Laat nou precies tijdens onze wandeling de enige enorme hoosbui van de dag vallen! Na snel overleg besloten we een 'kroeg' in ons dorp op te zoeken om onze kennismaking met een lekker kopje koffie (jawel) op ons gemak af te sluiten. Tijdens de rit daar naar toe klaarde het weer op en toen we daar voor de deur stonden, hebben we besloten bij ons thuis te gaan koffiedrinken. De afstand tussen kroeg en huis werd lopend afgelegd zodat de beoogde gezamenlijke wandeling in iets gewijzigde vorm toch de geplande oefening werd.


Toen we hoorden dat Dylan niet zo gemakkelijk door voer gestimuleerd kan worden omdat hij, in tegenstelling tot Ginny, niet zo'n eter is, hebben wij onze haringsnoepjes en onze tube leverpastei tevoorschijn gehaald om Dylan te laten proeven. De zon brak echt door toen bleek dat Dylan de leverpastei wel héél erg lekker vond. Willem en Conny waren erg blij eindelijk iets gevonden te hebben waar Dylan voor lijkt te willen werken. We hebben dus ook maar meteen zo'n zelfgefabriceerde tube meegegeven.

We zijn met Willem, Conny en Dylan teruggelopen naar hun auto zodat de nieuwe 'tool' meteen nog even ingezet kon worden. En met resultaat zoals je ziet in het filmpje. Het stukje 'leverworst voor witte tanden' van medebloggers Conny, Willem en Dylan slaat, volgens ons, vooral op de witte tanden van Willem. Zelden zo'n brede lach gezien!


's Avonds besloten we nog even een klein stukje lichtjesroute te pakken. Na dit weekend gaan de lichtjes namelijk weer uit. Kinderen in het donker heeft Ginny nog niet veel gezien en die zijn er volop tijdens dit evenement. De vijver was weer prachtig. En kers op de taart, het trapje naar die vijver bleek een prima oefening. Ginny liep eraf en erop zoals ze dat hoor te doen. Daar gaan we dus nog wat vaker oefenen.

1 opmerking:

  1. dat was weer een geslaagde dag zo te lezen en de honden hebben het weer goed gedaan
    jammer van de hoosbui inderdaad

    BeantwoordenVerwijderen