Zoeken in deze blog

2 oktober 2011

Open Dag Hulphond

Toeschouwers bij een puppy demo
Gisteren had Hulphond Nederland schitterend weer tijdens de half-jaarlijkse Open Dag. Daarom werden de 2 demonstraties van de pups in opleiding buiten op een van de trainingsvelden gehouden. Ginny was het op een na jongste hondje dat aan de demonstraties meedeed. De jongste was nog 2 weken jonger. Beide kleintjes deden het heel erg goed en werkten erg vertederend op het toegestroomde publiek. Maar ook de wat oudere pupjes deden het uitstekend. De labradoodels (kruising labrador retriever met koningspoedel) oogsten ook altijd veel bekijks met hun krullen. Er waren in het demo groepje van Ginny 3 familieleden aanwezig. Met hun 6 maanden zijn ze nu ook echt op een hoogte waarop je makkelijk een hand uitsteekt om ze te aaien. Toch is dat niet de bedoeling. De pups moeten hun aandacht echt bij hun baasje houden en daar hoort geen afleiding bij door lekker geknuffel door anderen dan hun baasje. We willen uiteindelijk niet dat een volwassen hulphond zelf een aai te gaan halen en onbedoeld de rolstoel van de cliënt in een racewagen verandert.
 
Jongste deelnemer Heather, 12 weken, in de armen van Marja
  
Ginny, 14 weken


Labrodoodle Dismo, 6 maanden, deed de demo met 2 familieleden

Dit willen we graag vasthouden! Super die aandacht!

Moeilijk! Karin heeft kinderen uit het publiek gevraagd om de baasjes een hand te komen geven en te kijken of de honden rustig blijven liggen. Dat het zo goed ging, heeft vast ook met de warmte te maken!

Ginny mag even op schoot bij een mijnheer die graag een hulphond zou willen, maar ook nog nooit een hond van dichtbij heeft meegemaakt
We hadden zelf ook nog wat tijd om enkele demonstraties bij te wonen. De verhalen van de cliënten met hulphond zijn altijd indrukwekkend. Daardoor beseffen we ook weer waarom we, ondanks het verdriet van het afscheid, toch weer een nieuwe pup op willen voeden.
En alweer aandacht!












De warmte en de drukte hebben wel hun tol geëist van Ginny en tijdens een demonstratie over de aftraining van de honden, nadat ze hun puppygastgezin hebben verlaten, viel ze als een blok in slaap. We zijn na afloop dan ook nog wat langer in de verder lege zaal blijven zitten om haar nog wat meer rust te geven, terwijl om ons heen alle stoelen werden opgeruimd.

 
Aan het eind van de middag hebben Ginny en volleerd collega Janse nog model gestaan voor een paar fotografen die een reportage maakten voor hun afstudeeropdracht. We hopen daar nog wat van te zien.
Er zijn heel wat plaatjes geschoten!
Ginny met Janse


En dan naar huis om lekker voor een welverdiende rust.
Zo, vanavond kom ik niet meer overeind

Toch nog even een lekker matje opzoeken

1 opmerking:

  1. het was wel erg gezellig zo te zien de volgende keer zijn we er zeker bij en volgens mij heb je thuis heerlijk liggen slapen na zo een drukke dag

    BeantwoordenVerwijderen