Zoeken in deze blog

9 december 2011

Tandenfee

Vorige week heeft Ginny haar laatste hoektandjes gewisseld.
We hebben een aantal kiesjes gevonden, in de waterbak en op haar kussen, en 2 hoektandjes min of meer getrokken. Die zaten zo los dat je ze alle kanten op kon bewegen. Heel erg lastig lijkt me. Even stevig vastpakken dus en dat werkte. Ginny leek blij dat ze ervan verlost was.
Ook kregen we nog een héél klein kiesje van mijn moeder. Die had dat, na een bezoekje van ons, bij haar in huis gevonden toen ze aan het stofzuigen was.

Ginny was dan ook al een paar weken vreselijk aan het kauwen op alles wat los en vast zat.
Gelukkig hebben we dat nu dus grotendeels achter de rug, want het is echt opletten geblazen wat ze gebruikt om haar kauwdrift te botvieren.
Prima als ze daarvoor haar eigen speelgoed gebruikt of een kauwstaafje, maar minder geweldig als dat een muur of het meubilair is. We hebben haar de afgelopen weken dan ook bewust wat vaker dingen aangeboden waarop ze naar hartenlust kan kauwen. Het zal nog wel even duren voordat de nieuwe tandjes en kiesjes volgroeid zijn. Tot die tijd houden we er rekening mee dat er nog wat meer gekauwd wordt dan ons lief is.

Het vervelendste wat gesneuveld is, is de snoer van de afstandbediening van de sta-op stoel van mijn vader. We zaten erbij en keken ernaar.....zó snel ging dat. De nieuwe volwassen kiesjes werken dus prima! Gelukkig is manlief erg handig en dus is de snoer inmiddels weer gerepareerd. We moeten nog wel even proberen of het inderdaad weer werkt, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Helaas is de tandenfee niet langs gekomen om de tandjes te ruilen voor wat munten. Jammer!
Melkgebit.
Onderste snijtandjes ontbreken
2 melk hoektandjes tussen volwassen tanden. De volwassen hoektandjes zijn al zichtbaar vóór de melkhoektandjes.
Hoog tijd dat die plaatsmaken voor het definitieve gebit.

Een hoektandje en 2 kiesjes.
Het onderste kiesje is door mijn moeder uit de (zakloze) stofzuiger gevist omdat ze iets hoorde tikken.
Hoe heeft ze het kunnen vinden....

1 opmerking:

  1. oh toch leuk dat jullie er nog een paar hebben meestal vind je ze niet
    hoop dat het kauw gedrag op meubels snel voorbij is

    BeantwoordenVerwijderen