Zoeken in deze blog

22 december 2011

6 maanden toets

De ochtend van de toets begint relaxed. We zijn vroeg opgestaan om Ginny op ons dooie gemak uit te kunnen laten zodat de meeste energie eraf is als ze met haar test begint. Bovendien willen we niet dat we in tijdnood komen, want onze stress heeft ook invloed op Ginny's gedrag. Het ziet er goed uit. Lekker weer, attente hond, kom maar op!

In Herpen aangekomen stapt manlief wat eerder uit om met Ginny het laatste stukje te lopen en bij het stoppen van de auto gaat het mis. Er is een trainer van Hulphond aan het oefenen met een hond aan de rolstoel. Duidelijk nog moeilijk voor die hond en ze blijven dus wat heen en weer rijden naast onze auto. Natuurlijk meteen gespot door Ginny, die het maar wat interessant vindt en luidkeels begint te blaffen. Dat is het startsein van  een ochtend met een hond die wij nauwelijks kennen en waar we op straat een blokje voor om zouden lopen :-).

Uitgerekend deze dag besluit Ginny eens alles uit de kast te halen om te laten zien dat ze toch echt (bijna?) een puber is. Alles wat op de grond ligt, takjes, flesjes, papier, blikjes, wordt opgeraapt en pas weer uitgespuugd als er iets nieuws langszij komt. Elke hond is interessant en natuurlijk is er een (gelukkig slechts één) andere kandidaat voor de toets. Maar er is ook een 'leen'hond om het extra lastig te maken en ook de honden in de kennel worden getraind op het weggetje waar de toets wordt afgenomen. Notabene wordt er bij een van die honden ook nog extra aandacht geschonken aan het eten van de grond. Dus worden er wat voerbrokjes op de weg uitgestrooid. Dat beperkt het terrein waar we voor de 6 maanden toets kunnen lopen behoorlijk. Er komen een aantal flinke tractoren voorbij, gelukkig toont Ginny geen angst, maar het kan best zijn dat ze het gewoon te druk heeft met haar medekandidaat... Hardlopers worden hartstochtelijk omarmd, het woord 'hier' is 'blown in the wind' en ga zo maar door.
Door de verbazing over Ginny's gedrag zijn er zelfs weinig foto's gemaakt.

Bij terugkomst in het leslokaal, waar we nog wat theorie krijgen aangereikt, wordt Ginny getypeerd als een actieve puber. Vertel ons wat! Er wordt benadrukt dat Ginny een hele slimme hond is. vertel ons wat! En dat we dus op moeten letten dat we niet aan haar grillen toegeven. Vertel ons wat... Ginny is inderdaad heel slim. geweldig om iets aan te leren omdat ze het zo door heeft, maar tegelijkertijd ook een valkuil omdat ze heel handig is in het manipuleren. We hebben het vaak door, maar soms staan we er met beide voeten in en dat betekent in deze fase dubbel zo hard werken om het er weer uit te krijgen.

Het is in elk geval wel duidelijk dat we voorlopig niet op onze lauweren kunnen gaan rusten omdat Ginny alles zo goed doet. Er is werk aan de winkel! Als we ons niet mee laten slepen in de storm die is opgestoken, zien we over een tijdje vast ook weer de lieve, slimme, goed presterende Ginny die we kennen.

Tot die tijd moeten we ons maar vooral focussen op de momenten waarop het wél goed gaat. Gelukkig komt dat nog heel vaak voor. Ik ben erg benieuwd wat ons nog allemaal te wachten staat....SPANNEND!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten