Zoeken in deze blog

28 augustus 2011

Dog Challenge

Gisteren zijn we bij de opnamen van Royal Canin Dog Challenge geweest. De wedstrijden worden vanaf 28 oktober uitgezonden. Erg leuk om te zien hoe zo'n opnamedag er uit ziet. Het weer was wat minder en daarom waren alle opnames binnen in de 'bak' van Academy Bartels, de topdressuurstal van Imke en Tineke Bartels. Daarvoor zijn 2 dagen voorbereidingen nodig geweest, onder andere om verlichting op te hangen. Grappig om Martin Gaus pratend door de 'bak' te zien lopen, voorafgaand aan de wedstrijden, zonder iets te horen. Nog veel benieuwder hoe het uiteindelijk wordt uitgezonden, dan weten we pas wat hij heeft gezegd.

Ginny was natuurlijk ook mee en heeft de aandacht van heel veel mensen getrokken. Ze is natuurlijk nog een lekker klein knuffelhondje. Helaas voor alle belangstellenden hebben we gevraagd haar niet te aaien. We wilden haar zo rustig mogelijk houden. Dankzij de kinderwagen waar ze heerlijk in kon slapen heeft ze de dag bijna volgemaakt. Wij hadden er rekening mee gehouden dat ze veel eerder bekaf zou zijn van alle indrukken. Nog nooit eerder zag ze zoveel en zoveel verschillende honden. Ook werd er luidkeels aangemoedigd en was het applaus indrukwekkend.

Mogelijk is er wel een rolletje voor Ginny weggelegd tijdens de uitzendingen van de Royal Canin Dog Challenge: ze is namelijk gefilmd terwijl ze geborsteld werd in het hooi. Hoewel Ginny vaak erg beweeglijk is omdat ze nog moet wennen aan het borstelen, bleef ze deze keer redelijk hanteerbaar. Er was genoeg afleiding in de vorm van hooisprietjes. Jammer genoeg mocht ze haar hesje niet aanhouden, want dan bleef er zo weinig hond over om te borstelen. Ze kon daardoor geen reclame maken voor Hulphond Nederland. Pas later bedacht ik dat we het hesje natuurlijk in het hooi hadden kunnen leggen. Gemiste kans...

Tijdens de middagdemonstratie die gegeven werd door Hulphond Nederland mocht Ginny zich ook even presenteren, samen met Ina en Uxy, Corine met Ki en  Maurice met Rosa. Ook was er nog een ander gastgezin met 5 maanden jonge Dismo, op de foto's zie je alleen maar zijn heerlijke krullerige hoofd.We zijn vlak voor de avonddemonstratie vertrokken omdat Ginny toen wel erg moe was en we haar niet wakker wilden maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten