Zoeken in deze blog

10 maart 2013

Update 2

Het is al weer veel te lang geleden dat ik nieuws gemeld heb over Ginny. Toch is er veel gebeurd in haar leventje.

Ginny heeft helaas een beetje pech gehad bij de aftraining. Uit de blogs is waarschijnlijk wel duidelijk geworden dat Ginny een hondje is met 2 gezichten. Een heel serieuze, hardwerkende kant met heel veel aandacht voor haar baasje, maar ook een hond die, vooral in nieuwe situaties, echt even tijd nodig heeft om tot rust te komen. Vanwege deze drukke kant in haar karakter is besloten Ginny bij een externe trainer te plaatsen. Hierdoor hoefde zij niet in een kennelsituatie bij Hulphond Nederland wennen aan de aanwezigheid van heel veel andere honden, maar kon zij in een meer huiselijke situatie met meerdere honden in aanraking komen. Helaas blijkt de externe trainer van Ginny, al snel na haar komst ernstig ziek te zijn en is de onduidelijk òf en binnen welke termijn zij volledig herstelt.

Dit is met name voor de mevrouw in kwestie natuurlijk verschrikkelijk en Ginny heeft door deze omstandigheden helaas in eerste instantie ook niet de progressie laten zien waarop gehoopt was.
Hulphond heeft daarom uiteindelijk  besloten om, met het belang van Ginny voor ogen, haar uit het ADL programma (hulphond voor cliënten in een rolstoel) te halen en haar af te trainen als veteranenhond, een nieuwe discipline binnen doelgroepen van Hulphond Nederland http://www.hulphond.nl/pagina/veteranenhonden  en http://www.hulphond.nl/pagina/hulphond-nederland-plaatst-eerste-hond-bij-veteraan-met-ptss.

Hierdoor was het mogelijk om haar opnieuw in een gezin te plaatsen en bleven de gevolgen van deze overplaatsing beperkt. Ginny is inmiddels in haar nieuwe gastgezin met open armen ontvangen en helemaal ingeburgerd. De eerste berichten waren positief. Ginny paste zich goed aan, is vrolijk en luistert goed. Inmiddels zijn er ook daar ook al weer enige weken verstreken en Ginny blijft goed presteren. Ik herken haar in de updates die ik van het gezin waar ze is krijg. Gelukkig nog steeds een blije gup maar wel rustiger richting andere honden en dat is natuurlijk op zich al goed nieuws. Ze kan ook goed overweg met de cavia van het gezin :-) en dat levert leuke plaatjes op.

Ik heb zelf het gevoel dat Ginny als veteranenhond prima op haar plaats is. Zij is van nature een blije, vrolijke hond, met veel energie.
Hulphond kijkt bij het plaatsen van een hond erg goed naar de karakters van hond en cliënt en een misschien is een goede match  met Ginny’s energieke kant wel groter bij een veteraan. Een goed beeld van wat een veteranen hond kan betekenen, wordt geschetst in een item van de NOS: http://nos.nl/artikel/405742-hond-voor-veteraan-met-trauma.html (filmpje +artikel) en http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2013/02/19/46203210/Veteranenhond_Vigo_helpt_bij_herstel_trauma_s

Helaas blijkt de uitzending van Een Vandaag van 19 februari over veteranenhond Vigo (tijdelijk?) niet beschikbaar.

Ginny was aanwezig bij de overdracht van Vigo, maar helaas niet in beeld.

We hopen dat het niet zo lang meer duurt voordat ze haar definitieve plekje in kan nemen, al zal het voor het gezin waar ze nu verblijft moeilijk worden om weer afscheid van haar te nemen. Ze zijn erg blij met haar en de manier waarop ze zich ontwikkelt. (En wij ook natuurlijk!)


2 opmerkingen:

  1. en hoe gaat het nu met ginny?
    wordt ze ingezet als veteranenhond?
    ik vraag dat omdat ik zo'n veteraan ben die een hond krijg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Henk,
      Allereerst mijn oprechte excuses dat ik je nu pas antwoord. Omdat Ginny al enige tijd niet meer bij ons woont, maak ik niet meer zoveel gebruik van deze blog.

      Ginny is inmiddels uiteindelijk toch geplaatst als ADL hond en heeft een lief baasje gevonden. Zij doet erg haar best en is nog steeds een vrolijke, blije hond.

      Ik vermoed dat financiele redenen mede de reden zijn geweest dat Ginny uiteindelijk toch afgetraind is als ADL hond. Ginny werd serieuzer en rustiger, toen ze weer in een stabiele gezinssituatie terecht kwam en ze wat ouder werd. Voor ADLhonden betaalt de ziektekostenverzekering namelijk een bijdrage in de kosten van opleiding en begeleiding. Op het moment dat zij geplaatst werd was dat (nog?) niet het geval voor veteranenhonden, daarvoor waren sponsorgelden noodzakelijk en de trainers en clientbegeleiders van Hulphond moeten natuurlijk ook betaald worden.

      Ik hoop van harte dat jij inmiddels en fijn hondenmaatje hebt gevonden of dat er binnenkort een komt. Ik geloof namelijk oprecht in de meerwaarde van een goed getrainde hond voor mensen zoals jij. Gelukkig is er de laatste jaren meer aandacht voor de moeiljke omstandigheden waaronder mensen zoals jij hun werk soms moeten doen en voor de gevolgen die dat soms heeft. Ik wens je heel veel geluk!

      Verwijderen