Zoeken in deze blog

14 augustus 2011

Eerste bezoekje

Ginny heeft vannacht in haar bench bij ons op de slaapkamer geslapen en dat ging erg goed. Ze heeft ons niet wakker gemaakt, maar is vannacht wel een keer door mij naar buiten gebracht toen ik zelf wakker werd. Nadat ze een plasje had gedaan zijn we weer naar binnen gegaan en is Ginny teruggezet in haar bench. Dat leverde wat kort protest op, maar manlief heeft lekker doorgeslapen.

Verder gaat het erg goed in de auto. Ginny zit in haar bench op achterbank en slaapt lekker zolang de auto rijdt.

Vandaag hebben we Ginny meegenomen naar haar eerste familie bezoekjes, in een huis met een hond, 3 katten en wat konijnen en cavia's. Helaas voor Ginny wilde de hond niet met haar spelen. Wij vonden dat helemaal niet erg, want zo leert ze dat het niet altijd feest is als er een andere hond in de buurt is. De katten vonden haar wat klein en hebben haar vandaag ontlopen.
Ook was er een heerlijke zitzak waar ze lekker op kon liggen.


Ginny heeft zich netjes gedragen en keurig buiten geplast en gepoept. Dat wil zeggen bij de familie. Thuis heeft ze een ander idee en hebben we diverse plasjes en zelfs een drol binnenshuis op moeten ruimen.
We letten erg op en laten Ginny na elke maaltijd, na het spelen en na het slapen even buiten uit. Maar zelfs na een blokje om waarbij ze niet heeft geplast doet ze soms toch binnen haar behoefte. Ook komt het voor dat ze wel buiten plast en binnen 10 minuten nadat ze weer binnen is, toch weer plast. Als je haar plassend oppakt en ermee naar buiten loopt hoeft madam dus niet meer. Niet zo fijn, maar gelukkig komt het meeste terecht op onze tegelvloer en die is weer snel schoon.

We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met haar puppytandjes die erg scherp zijn en waarmee ze erg hard in onze tenen kan bijten. We waren voorbereid en hebben wat speeltjes klaarliggen op diverse plekken om haar af te leiden als dat gebeurt en natuurlijk hebben we wat kauwstaafjes in huis, waar ze naar hartelust op mag kauwen. Helaas moeten we er toch af en toe aan geloven. We begrijpen helemaal dat mama-hond haar pups na enkele weken niet meer wil voeden.

Ginny heeft ook de eerste, en hopelijk ook laatste, duik in onze vijver gemaakt. We stonden er allebei bij, maar weten niet of ze nu wilde drinken en er per ongeluk in gevallen is of dat ze bewust een duik wilde nemen. De toekomst zal het leren. Ik hoop het eerste, want als ze graag zwemt, hebben we heel wat werk om haar af te leren om het water in te gaan. Als dat niet lukt, zal ze uiteindelijk geen hulphond worden.

Ginny heeft ook vandaag weer laten zien dat ze een uitstekende neus heeft en dat ze graag eet. Ze ruikt het direct als je wat 'lekkers' (een gewoon voerbrokje) in je hand hebt en doet dan veel moeite om het te krijgen. Dat kan handig zijn bij het aanleren van gewenst gedrag, maar nu ze nog zo klein is, moet je wel je best doen om haar niet zomaar iets te geven.

Als ze slaapt is ze om op te vreten zo lief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten