Zoeken in deze blog

16 augustus 2011

Supermarkt

Vandaag is manlief voor het eerst met Ginny naar de supermarkt en de kaaswinkel geweest. Ginny is daarvoor vervoerd in de kinderwagen die we daarvoor bij onze eerste pup hebben aangeschaft in de kringloopwinkel. Hierdoor kan ze op straat alles  ruiken, zien en horen zonder moe te worden en is de supermarkt manager ook blij, want die hoeft niet bang te zijn dat Ginny op de winkelvloer haar behoefte doet. Natuurlijk mag ze op de heen- of terugweg zelf ook een stukje lopen, maar met haar 8 weken is 10 minuutjes lopen per keer wel voldoende. Dan kom je niet zo ver.
Nu was zelfs de dierenarts bereikbaar waar Ginny even op de weegschaal is gezet. Ze weegt nu 5,5 kg.
Ook is er al een afspraak gemaakt voor haar 9 weken enting.

Ginny heeft al een paar dagen kunnen wennen aan de kinderwagen, want die stond voor de gelegenheid in de woonkamer. Ze heeft zich prinsheerlijk laten rondrijden en is zelfs in slaap gevallen in de wagen. En zoals je ziet, slaapt ze eronder ook prima!


Het alternatief is de auto pakken, bench erin, hond in de bench, 1 km naar de winkel rijden, hond eruit en op de arm (of laten lopen, maar daar is de supermarktmanager in dit stadium zoals gezegd wat minder gelukkig mee) de supermarkt in en daarna weer in de auto naar huis, hond eruit, bench eruit. Voordeel van de kinderwagen is bovendien dat Ginny onderweg al heel veel ervaring opdoet met geluiden en geuren en voorwerpen en zelf nergens aan kan komen. Zoals je wel eens tegen kinderen zegt, kijken doe je met je oogjes en niet met je handjes, in Ginny's geval tandjes. Ook Ginny moet leren zich te beheersen en niet overal aan te komen.

1 opmerking: