Zoeken in deze blog

18 augustus 2011

Theorieles 2

Vandaag zijn we naar theorieles 2 geweest bij Hulphond Nederland.
Ginny mocht natuurlijk mee en kreeg veel bekijks, zowel van medecursisten als van personeel.
Het was weer een gezellige ochtend en het was zinnig om alles weer even op een rijtje te hebben. Zeker omdat de aanpak op diverse punten toch wat gewijzigd is.

Ginny's 'bolide' riep veel vragen op, maar de mede-cursisten waren vooral geinteresseerd. Ze zagen er wel het nut van in, omdat je eigen actieradius op deze manier flink vergroot wordt, zonder dat je voor stukjes van 1 a 2 km of meer de auto moet nemen. Natuurlijk kun je een echte hondenbuggy kopen, maar die zijn veel duurder dan een kinderwagen in de kringloopwinkel. Het is op deze manier zelfs mogelijk om aan wandeltochten deel te nemen. Heel handig als manlief aan het trainen is voor de 4daagse van Nijmegen. Ik weet nog dat we elkaar aankeken toen we bij onze eerste pup hoorden dat je die mee kon nemen in een buggy. Toen hadden we echt zoiets van 'no way' en 'aan mijn lijf geen polonaise', maar we waren al snel om toen we er achter kwamen dat je echt niet zo ver weg kunt met een jonge pup die moet lopen.

Voor de start van de 2e les heeft onze puppy instructrice nog even wat testjes gedaan en ons nog wat instructies gegeven, met name hoe we Ginny's eetlust in goede banen kunnen leiden. Ginny blijkt zich niet zoveel aan te trekken van onverwachte geluiden en blijft rustig en nieuwsgierig. Het binnenrollen en opzetten van de tafels voor de cursisten vond ze ook heel gewoon. De felrode tunnel die tevoorschijn werd gehaald en waar ze doorheen mocht lopen was een leuk spelletje. Ginny was wel moe na afloop en heeft heerlijk in haar kinderwagen liggen slapen tijdens de les.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten