Zoeken in deze blog

13 augustus 2011

Ginny

Vandaag hebben we Ginny opgehaald bij haar fokgastgezin. Natuurlijk hebben we daar ook kennis gemaakt met haar moeder Evita, zus Famke (moeder van Zelda en Zjef) en neefje Zjef, die de vaste honden zijn van het fokgastgezin. Als Ginny daar op gaat lijken dan komt het helemaal goed.


Haar buitenren stond naast een kippen- en een konijnenhok. Het fokgastgezin vertelde bovendien dat ze met alle pupjes ook nog naar een boerderij zijn geweest om ze te laten kennis maken met o.a. koeien en ezels. Het hele gezin, inclusief zoons, hebben zich veel moeite getroost om de pups met zoveel mogelijk dingen in aanraking te brengen. Heel erg fijn, want jong geleerd is oud gedaan.
Voor haar vertrek daar mocht Ginny, samen met haar broertje dat ook vandaag werd opgehaald, nog even lekker bij haar mama Evita drinken en daar nam haar mama ook alle tijd voor al was dat de laatste dagen wel eens anders. Aan het gesmak te horen was het erg lekker!




De eerste kilometers in de auto had Ginny het nog niet zo naar haar zin en liet ze zich luidkeels horen. Maar algauw was ze diep in slaap.
De eerste plasjes in huis zijn inmiddels een feit, want Ginny is nauurlijk nog niet zindelijk.
Maar als we opletten dan plast ze keurig buiten. Daarvoor moeten we wel in de gaten houden dat ze naar buiten moet als ze heeft gegeten, geslapen of gespeeld, want dan is het bijna altijd raak. Ook de eerste wandelingetjes in de buurt met Ginny los achter ons aan zijn prima verlopen.
We hebben ontdekt dat ze uitstekend kan 'tijgeren' en dat ze zelfs onder de laagste bank kan gaan liggen.
Ginny ligt ook graag op onze voeten als ze slaapt en dat doet ze nog veel. Zo'n eerste dag zit natuurlijk ook vol indrukken waar je ontzetend moe van wordt.


Ze loopt na de eerste aarzeling regelmatig zelf de bench in en uit. Daar helpen de brokjes die we er af en toe in leggen natuurlijk wel aan mee. En natuurlijk ligt daar ook de knuffel met nestgeur in die ze van haar fokgastgezin heeft gekregen en die al die tijd in haar nest heeft gelegen. Ginny heeft ook een prima neus, want ze weet feilloos ook de bak te vinden waar haar dagportie voer in bewaard wordt. Ze lijkt ook erg graag te eten, want ze heeft nog geen brokje afgeslagen.
Ben benieuwd hoe het vannacht gaat. We nemen de bench maar mee naar onze slaapkamer. Dan kunnen we lekker slapen als het goed gaat en zijn we zo met haar beneden als ze moet plassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten