Zoeken in deze blog

31 augustus 2011

Beste meisje van de klas

Vandaag heeft Ginny haar eerste collectieve les gehad bij Hulphond in Herpen.
Natuurlijk zijn wij niet onbevooroordeeld, maar naar onze 'bescheiden' mening was ze vandaag, als jongste,  toch echt het beste meisje van de klas! Wij zijn dan ook heel trots op haar. Nu hopen dat we het niveau alle drie volhouden! Overigens heeft ze de helft van de les alleen maar hoeven toekijken omdat het anders toch wel erg veel voor haar wordt.

De oefeningen bestonden vooral uit aandacht houden voor het baasje onder alle omstandigheden, met het baasje zittend of staand. Karin had voor de gelegenheid een flinke bak met kaas en zalm neergezet, waar de honden tijdens de oefeningen niet aan mochten komen. Moeilijk!!!!! Verder moesten ze netjes met hun baasje blijven meelopen als er andere honden passeerden. Daarvoor werd er in 2 tegengestelde richtingen gelopen met de jongste hondjes in de binnenbocht, zodat die wat minder hoefden te lopen.



We waren helemaal onder de indruk van de tijd die ze geconcentreerd kon blijven werken, want ook 's morgens had ze al een enerverende ochtend. We hebben namelijk 2 proefritjes gemaakt in een andere auto. Dat vond ze heel saai, want ze viel bijna meteen in een diepe slaap.


We hebben bovendien ook voor het eerst buiten de deur geluncht bij een erg leuke lunchroom/restaurant in Herpen voordat we naar de training gingen. Als we geweten hadden dat we bij Trien zo heerlijk konden zitten en zo lekker eten, hadden we daar zeker meer tijd voor uit getrokken. Maar we komen zeker nog vaker in Herpen, dus gaan we voor de herkansing.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten