Zoeken in deze blog

24 januari 2012

Collectief januari 2012

In januari hadden we een heftige collectieve training.

Er zijn veel andere pups, maar er wordt bovendien ook nog buiten getraind met honden uit de kennel. Er zijn ook veel kennelhonden in hun buitenren. Drukke snelweg, reclameborden die weggehaald worden met een kraan op de vrachtwagen. Mannetjes die in gordels balanceerden rondom de reclameborden en een zwaar ronkende vrachtwagen vanwege de kraan die in beweging gebracht moest worden.

We kunnen pupinstructrice Karin bijna niet verstaan en toch wordt er van ons verwacht dat we met de honden langs elkaar op lopen waarbij de eigen hond zijn aandacht op jou moet houden. Een standaard oefening, maar door al het ongewone eromheen deze keer een heel moeilijke.

Sommige honden blijken bang van de vrachtwagen en  anderen vinden de mannen die rondzweven helemaal niks. En natuurlijk zijn de andere honden aantrekkelijk voor allemaal. Een deel gaat blaffen en een ander deel trekken. Kortom, de chaos is compleet.
Ginny blijkt het wonder boven wonder goed te doen, met af en toe een klein uitschietertjes, maar onder deze omstandigheden zijn we erg tevreden.

Ook werd gevraagd om de honden in de kennelbus te laten springen. Geen probleem voor Ginny. Ze springt er net zo gemakkelijk in en uit of het onze eigen auto is.


Zelfs het gebouw van Hulphond wordt in deze training meegenomen. Honden die ongewenst gedrag vertonen worden voor een aantal minuten op het toilet gezet. Een voor een, dat dan wel. Ze kunnen dus niet lekker gaan keten zonder toezicht.
Maar we lopen ook via 2 verschillende buitendeuren rondjes van binnen, door verschillende lokalen, naar buiten waarbij de honden elkaar onverwacht tegenkomen, soms in smalle doorgangen.


Een intensieve, maar zinvolle training. Na afloop zijn wij bijna net zo moe als Ginny.

1 opmerking:

  1. kan me voorstellen dat dat erg intensief is voor iedereen maar ook weer heel gezellig en leerzaam

    BeantwoordenVerwijderen