Zoeken in deze blog

1 januari 2012

Oud en Nieuw

Op oudjaarsdag zijn we met vrienden en hun hond op de Rozendaalse hei gaan wandelen. Een gebied waar geen vuurwerk afgestoken mag worden en dus goed voor een ontspannen wandeling, zodat de honden vandaag in elk geval hun energie kwijt kunnen. In de verte hoor je wel het geknal en gefluit van vuurwerk dat in de omliggende bewoonde gebieden wordt afgestoken. Een mooie extra oefening, want zo kunnen de honden alvast op afstand wennen aan het geknal.


Het was er druk. We kwamen heel veel andere hondenbezitters tegen, die ondanks de aanhoudende miezerregen op hetzelfde idee waren gekomen. Meteen ook weer een voordeel van een hond in huis: je gaat eruit, want je moet. En dan blijkt dat het weer totaal geen spelbreker is en dat het prachtig is op de hei. We genieten van de betrekkelijke rust en de prachtige wazige vergezichten. We hebben ook veel gelachen, want Ginny speelde bij de start van de wandeling de clown en dat had invloed op de hond van onze vrienden.

Deze hond houdt van wat ruimte om zich heen en gaat normaal haar eigen gangetje (ideale wandelpartner dus voor Ginny, door haar rust en behoefte aan ruimte), maar vandaag liet ze zich inspireren door Ginny's dolle bui en ging, tot verbazing van onze vrienden, voor haar doen volledig uit haar dak! gelukkig keerde de rust na een kwartiertje terug bij beide honden en gedroeg Ginny zich daarna ook prima bij het passeren van de overige aanwezige viervoeters. Wel snuffelen, niet bespringen en zelfs af en toe wat onderdanig....

Bij terugkomst bij het huis van onze vrienden worden we door buren uitgenodigd voor onze eerste oliebol. De honden vinden de geur geweldig, maar krijgen uiteraard niets. Daarna nog even koffie bij onze vrienden, met honden die onmiddellijk in slaap vallen en dan naar huis voor een oudejaarsnacht in eigen huis.

Ginny is aan het begin van de avond wat blafferig als ze wat harde knallen hoort, maar een spelletje doet wonderen. Helemaal als haar baasje daarna op de grond gaat zitten en zij zich tussen zijn benen kan nestelen voor een uitgebreide knuffel. De avond vliegt voorbij en voor we het weten is het 12 uur en wordt er uitgebreid vuurwerk afgestoken. Ginny is nog steeds rustig en daarom besluiten we, net als vorig jaar met onze eerste pup, de afgesloten achtertuin in te gaan en Ginny los rond te laten lopen.


Dat blijkt ook nu weer een goed besluit. Ginny loopt ontspannen rond, reageert op commanda's en wil heel graag beloond worden met voer. De eerste kennismaking met vuurwerk is dus prima verlopen.

1 opmerking:

  1. knap hoor van die kleine zo in de achtertuin
    goed dat het haar niks doet mijn hulphond en mijn andere hond deed het ook niks lagen te pitten haha
    gelukkig nieuwjaar voor jullie

    BeantwoordenVerwijderen