Zoeken in deze blog

19 januari 2012

Spreekbeurt

Afgelopen maandag mocht Ginny figureren bij de spreekbeurt van Mandy in Reek. Heel leuk, want Reek ken ik omdat mijn ouders daar geboren zijn. Puur toeval dat we daar terechtkomen, want we troffen Mandy en haar ouders tijdens een promotieactie van Hulphond in Uden. Daar vertelden ze dat Mandy een spreekbeurt ging houden over Hulphond en dat ze op de Open Dag van Hulphond gevraagd hadden of er een hulphond(je in opleiding) aanwezig kon zijn. We beloofden dat we zouden overleggen met Karin, onze pupinstructrice, over de mogelijkheid om hier met Ginny naar toe te gaan. Karin vond het een prima idee en besloot om er samen met ons heen te gaan.

Helaas konden we bij de spreekbeurt zelf niet aanwezig zijn, omdat de school van Mandy, wegens allergieën, sinds kort geen dieren meer toelaat in de klassen. Gelukkig had de vader van Mandy al heel snel een andere ruimte geregeld en mocht de hele klas hier naar toe na afloop van de spreekbeurt om nog meer te horen over hulphonden. Mandy had goed werk geleverd, want geen een van haar klasgenootjes heeft bij binnenkomst geprobeerd Ginny te aaien. Heel erg knap!  Karin heeft Mandy gevraagd wat ze allemaal verteld had en toen gevraagd wat de kinderen nog meer willen weten. Karin kan goed vertellen en de kinderen waren vol belangstelling. Ginny heeft laten zien dat ze heel goed kan werken en dat ze zichzelf op commando bv kan aan- en aflijnen,  netjes meelopen en stilstaan op commando. Erg knap vond de klas dat Ginny zo netjes wacht met eten totdat gezegd wordt dat ze mag beginnen. Jammer genoeg kan ze nog geen sokken of jassen uittrekken. Dat zou de klas wel erg leuk hebben gevonden om te zien. Helaas was er ook geen wasmachine. Ginny kon dus niet laten zien dat ze wel sokken uit de wasmachine kan halen.

 

Het werd een heel gezellige middag, met een heel geïnteresseerde klas. Zo leuk dat we zoiets best nog wel eens willen doen.

Mandy en klasgenootjes, bedankt voor een erg leuke en leerzame middag!

1 opmerking: