Zoeken in deze blog

25 juni 2012

Open Dag Dierenkliniek

Gisteren zijn we met Ginny naar de Open Dag van onze Dierenkliniek in Lieshout geweest.
Ginny voelt zich weer prima na haar sterilisatie 2 dagen geleden. Ze krijgt zelfs geen pijnstillers meer. 
Dierenkliniek Lieshout is een Ster Dierenkliniek
Bij aankomst zijn we verrast door de grootse opzet van de Open Dag. We worden buiten al welkom geheten door een van de assistentes met een tasje waarin het programma en een prijsvraag, een pen om de prijsvraag te kunnen invullen en een paar consumptiebonnen. Bij de koffie is er een lekker plakje cake of een heerlijk bonbonnetje. Er staan verschillende tenten. Eentje met prachtige kippen en konijnen. Ik zou ze zo mee willen nemen. De dierenambulance is present. Er staat een bak met een groepje gezellige cavia's en natuurlijk heeft ook de dierenarts zelf buiten een stand met informatie over vachtverzorging, gebitsregulatie en onderhoud, voeding en overgewicht, info over het chippen van je huisdier en ontlastingonderzoek en er zijn ook leuke speeltjes voor kat en hond.
Stand met info over goede dierverzorging
Ginny komt ogen, oren en neus tekort en loopt dan ook probleemloos gezellig met ons mee en wil graag overal kijken, maar doet dat wel erg netjes. Ze is vandaag een visitekaartje voor Hulphond en dat is maar goed ook. Natuurlijk heeft Ginny haar hulphonden hesje aan en dat hebben we geweten. Er kwamen heel veel vragen van mensen over Hulphond, over hoe je gastgezin kunt worden, wat hulphonden allemaal voor hun baasje kunnen doen. Als we een eigen standje hadden gehad, hadden we het erg druk gehad.
Tent met konijnen en kippen
Ook binnen is er genoeg te zien. In de röntgenkamer wordt, met behulp van een bekend speelgoedbeest. uitleg gegeven over heupfoto's bij de hond. Extra interessant omdat Ginny er afgelopen vrijdag niet alleen was voor haar sterilisatie, maar ook voor foto's van haar heupen en ellebogen. We zien de beschermende uitrusting van de assistente in de röntgen ruimte, voelen hoe zwaar het loodschort is en doen ook even de loodhandschoenen aan. Die beperken de bewegingen van je handen enorm en dan te bedenken dat ze ook aan moeten bij het maken van foto's van een cavia! We horen dat elke assistente een eigen metertje heeft dat maandelijks gecontroleerd wordt om de hoeveelheid straling te kunnen bepalen en eventueel daarop actie te ondernemen. Wat komt er veel kijken bij het maken van foto's.
De  röntgenkamer

In een van de spreekkamers met uitzicht op de operatiekamer hangt ook een volledige uitleg van een laparoscopische sterilisatie. In de operatiekamer ligt een speelgoedbeest op de tafel en er staan zelfs poppen in operatiekleding omheen. Erg interessant allemaal. Beide dierenartsen vinden het  erg leuk dat we even langskomen en herkennen Ginny direct. Gezien hun enthousiasme, heeft Ginny een goede indruk achtergelaten. Ginny zelf begroet de dierenarts die haar geopereerd heeft ook erg enthousiast. We hoeven dus niet bang te zijn dat ze de praktijk niet meer binnen durft te lopen. Tegen diverse mensen wordt ook verteld dat Ginny pas afgelopen vrijdag geholpen is en hoe goed ze het nu weer doet.
De operatiekamer
Deze regenachtige zondagmiddag krijgt dus zomaar een gouden randje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten