Zoeken in deze blog

29 juni 2012

Afscheid komt met rasse schreden

Woensdag belde pupinstructrice Karin dat er een nieuwe inleverdatum voor Ginny is vastgesteld. Als de uitslag van de foto's van heup en ellebogen goed is en de ontsteking weer is genezen gaat Ginny op 17 juli naar een externe trainer. Dat is 3 weken eerder dan volgens de oorspronkelijke planning en dat valt best even tegen.
Dachten we nog 5 weken met ons lieve meisje te kunnen trainen, nu zijn dat er nog maar 3. Er is gekozen voor een externe trainer omdat er op dit moment veel honden in aftraining in de kennel zitten en de aftrainers dus eigenlijk al de handen vol hebben. Voor Ginny betekent het dat er door de keuze voor een externe training wat meer aandacht aan haar besteed kan worden. Dat is natuurlijk wel fijn voor haar. Bovendien loopt op deze manier de aftraining van de honden geen vertraging op en dat is belangrijk voor de toekomstige clienten.

Overigens zijn wij vast niet de enigen die zullen moeten wennen dat het afscheid voor de deur staat. Ook veel familieleden en vrienden zullen even moeten slikken. Dat geldt zeker voor mijn vader. Hij is de laatste tijd nogal vaak ziek en gaat helaas behoorlijk achteruit. Ginny heeft zich ontpopt als een lieve, zachte hond in zijn buurt. Ze loopt regelmatig even langs zijn stoel loopt als we daar zijn, raakt hem dan aan met haar neus en bestudeert hem vervolgens aandachtig. Mijn vader geniet daar zichtbaar van. Bij het afscheid van onze eerste pup hadden wij niet zo door hoe groot de impact van een hulphond in opleiding is op iedereen om ons heen. Van broers en zussen tot de mensen in de supermarkt. We zullen de goede bekenden allemaal even een mailtje sturen, zodat ook zij even aan het idee kunnen wennen.

Het worden dus al met al nog even spannende weken. We zijn erg benieuwd naar de uitslag van de foto's en hopen dat de ontsteking snel verleden tijd is.

Ik hoop nog wat blogs in te halen voordat Ginny weggaat. Er is nog zoveel te vertellen, wat is blijven liggen.  Maar Ginny gaat voor, dus misschien komt het daar niet van. Ook dat blijft dus een verassing.
Ginny ten volle uit
Wij gaan in elk geval nog 2,5 week enorm van dit meisje genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten