Zoeken in deze blog

7 juli 2012

Voorbereidingen vertrek

Nu Ginny naar verwachting over een week vertrekt voor haar vervolgopleiding, moeten de laatste puntjes nog even op de i gezet worden. 

Hoewel Ginny geen stamboom heeft, is het voor haar toekomstige carrière als hulphond van belang dat er geen afwijkingen aan heupen en ellebogen zijn. Daarom zijn er 2 weken geleden foto's hiervan gemaakt. We hebben gisteren gehoord dat de foto's van heupen en ellebogen hebben laten zien dat Ginny gezonde gewrichten heeft. Er is geen sprake van elleboogdysplasie (ED vrij) en haar heupen zijn eveneens netjes (HD A, Norberg 33).

De eerste hobbel die in de weg zou kunnen staan voor de overdracht is dus genomen.

De tweede hobbel was de ontsteking die Ginny kreeg na haar sterilisatie. Daarvoor zijn we gisteravond naar de dierenarts geweest. Zoals we zelf al dachten is de ontsteking helemaal over, dus ook dat staat de overdracht niet meer in de weg. Ginny heeft bovendien haar jaarlijkse entingen gekregen tegen hondenziekte, leverziekte, Parvo, ziekte van Weil en kennelhoest. Die entingen mochten niet samen met antibiotica die ze moest slikken na haar sterilisatie, dus moesten we ook daarvoor terug.

De derde hobbel wordt aanstaande maandag genomen. Dan worden Ginny's ogen getest. Als de uitslag daarvan ook goed is, gaat de overdracht definitief door. het is dus nog even een beetje spannend. Het oogonderzoek gebeurt normaal gesproken in Herpen, als de pups in de kennel zitten, maar omdat Ginny naar een externe trainer gaat, mogen we zelf met haar naar de oogarts.

Verder moeten we nog een eindevaluatie en een laatste voortgangsformulier invullen over Ginny's vorderingen.

Komende week krijgt ze nog een 5-daagse wormenkuur en dan is ze er helemaal klaar voor.

De inleverdatum is inmiddels wel een dag vervroegd naar 16 juli omdat manlief de 4daagse van Nijmegen loopt. Deze start op 17 juli en daardoor kon er geen geschikte tijd gepland worden om Ginny over te dragen. Ginny wordt nu aan huis opgehaald door haar externe  trainer. Dat is even wennen. Meestal worden er een aantal pups tegelijk ingeleverd en kun je met de andere gastgezinnen even napraten. Als de emoties niet té hoog oplopen tenminste. Pupinstructrice Karin heeft aangeboden voor de overdracht naar ons toe te komen. Als ze niet al te veel afspraken hoeft te verzetten, gaan we daar zeker gebruik van maken. Kunnen we  toch nog even napraten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten