Zoeken in deze blog

24 september 2011

Chaotisch dagje

Ginny had vandaag een enerverend dagje. Het begon al vroeg toen onze parkiet Jaki uit zijn kooi ontsnapte.
Ongepland, dus Ginny liep los en vond dat gefladder heel erg leuk. Omdat Jaki niet handtam is moeten we wachten tot hij zelf weer zijn kooi ingaat, of hem vangen met een theedoek, anders bijt hij onze handen stuk.
Omdat beiden even gaat duren heb ik Ginny maar snel aangelijnd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om een foto te maken.


Daarna is Ginny meegeweest naar de bomenkwekerij bij ons om de hoek. Daar was een Open Dag en omdat wij graag eens over het terrein daar rond wilden lopen, hebben we daar dus ook gebruik van gemaakt. Het rondlopen is er niet van gekomen omdat we uitgebreid in gesprek raakten met de eigenaar en zijn vrouw. Die spreken we overigens wel eens vaker, want ze zien ons vaak met Ginny voorbij komen. Bovendien hadden we beiden standby en werd eerst manlief weggeroepen en moest ik een uur later gepland aan de bak. Ginny heeft heerlijk los mogen lopen op het terrein van de 'beukenman' en een tijdje gespeeld met één van zijn honden. De ander was wat brommerig en werd daarom in zijn ren gezet. Lady was een leuke speelkameraad voor Ginny. Ze bleef rustig en zwakte Ginny's energie netjes af. Als we haar aan de poort zien lijkt ze veel fanatieker. Toen we eenmaal thuis waren was Ginny doodop.



Toen ze uitgeslapen was, heeft ze voor het eerst een schoentje van gedroogde buffelhuid gekregen. Bij de 3 maanden toets werd ons verteld dat veel honden daar lekker lang mee bezig zijn, oa omdat er een touwtje ingeregen is dat ze los proberen te maken. Het schoentje viel helemaal in de smaak bij Ginny, maar had als ongewenst effect dat ze hard ging lopen als wij bij haar in de buurt kwamen. Duidelijk geval van prooinijd dus en net behandeld tijdens de theorieles bij de 3 maanden toets.
Ginny vond een voerbrokje veel te min om te ruilen tegen haar lekkere, spannende schoentje. Ik kwam er niet eens bij in de buurt.
 
   
'tovertube', lekker goedkoop en dus gooi je een restant makkelijk weg
 als je op een warme dag op pad bent geweest.
Dus werd onze 'tovertube' voor de dag gehaald. Dat is een oude tandpastatube, aan de achterkant opengeknipt, schoongemaakt en daarna gevuld met een goedkoop bolletje leverpastei en dichtgemaakt met een sluitclip. Daarvoor wilde Ginny  wel mijn richting in komen en het schoentje laten vallen. Super dus! Ze blijkt het touwtje inderdaad los te proberen te peuteren. We hebben het schoentje na een tijdje voorlopig weer weggelegd, zodat het touwtje weer hard kan worden en ze dus wat lange lol heeft van dat schoentje.


  

Daarna zijn we even naar de rommelmarkt geweest. Hier heeft Ginny zich fantastisch gedragen. Geen neus in de handelswaar, veel aandacht voor haar baasje en rustig gaan liggen of zitten als wij in gesprek raakten met iemand. En er waren heel veel mensen die iets over Ginny, die dus erg opviel met haar hesje, wilden weten. Top! Wij waren heel erg trots!  
Belangstellende passanten


 












 

Eenmaal thuis heeft Ginny alweer wat lekkers gekregen wat ze nog niet kent. Deze keer een plat stukje gedroogde huid. Ook dat was feest en nog meer prooinijd dan met het schoentje. Gelukkig voor ons werkte ook hier de 'tovertube', hoewel het wel wat meer moeite kostte. Toen ze eenmaal doorhad dat ze het lekkers mocht houden is ze heerlijk bij manlief tussen zijn benen gaan liggen toen hij op de grond zat.


Tijdens de avondwandeling schrok Ginny enorm van een flinke knal. Ze liep op dat moment los en ging met grote spoed aan de haal. Gelukkig was ik zelf niet geschrokken en kon haar heel rustig en neutraal roepen. Dat had direct effect en ze kwam netjes naar me terug.  Geweldig om te merken dat ze zoveel vertrouwen in je heeft.Toen we bijna thuis waren schrok ze ook nog van een fiets die een grindpad opreed. We zijn dus maar even teruggelopen naar het grindpad en zijn er gezamenlijk een paar keer overheen gelopen. Het lijkt erop dat ze ook daar nu overheen is.





2 opmerkingen:

  1. wat een leuk verslagje heb je gemaakt en wat een knapperd is het toch
    goeie tip van die tube tandpasta zal ik ook eens onthouden voor mij de volgende keer met tjerk

    die komt over het algemeen wel maar soms is iets anders net iets leuker zal het wel eens rover hebben met hulphond of ik dit mag proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Karlijn, begrijp ik goed dat Tjerk een volleerde hulhond is? Dat had ik uit jouw blog nog niet opgepikt. Die tube gebruiken wij met medeweten van onze puppy-instructrice. Ons eerste pupje was namelijk de eerste weken onderweg zo enthousiast dat ze elk brokje weer moest ophoesten, soms tot bijna stikkens toe. De tube heeft 2 voordelen: 1. je kunt heel snel zijn met belonen (mits de dop er af is tenminste :-) ) en 2. je kunt doseren: een klein beetje voor iets wat eigenlijk normaal is en een flinke hoeveelheid als er iets moeilijks beloond moet worden. Pindakaas is ook een optie als vulling.

    BeantwoordenVerwijderen