Zoeken in deze blog

13 september 2011

Hei

Op een van de mooiste dagen van deze zomer hebben we een heidewandeling gemaakt met een bevriend stel en hun hond. Natuurlijk ook nu weer de kinderwagen mee. Ginny mag wel een stuk (los) lopen, maar Anka, de andere hond in het gezelschap, houdt van een stevige wandeling en dat is teveel voor Ginny.
Hulphond Nederland hanteert de vuistregel dat een pup 5 minuten per maand dat ie oud is mag lopen. Een hondje van 3 maanden mag dus een kwartier per keer lopen. Nou, daar doen we Anka geen plezier mee.
Wij zelf houden ook wel van een wandeling en dus is Ginny's bolide een welkome tussenoplossing. Hij heeft gelukkig 4 grote rubberbanden en is daardoor ook op het ongelijke heideterrein goed te gebruiken. Af en toe moet Ginny wel even meewerken en zichzelf in balans houden.















Anka is heel neutraal ten opzichte van andere honden. Ze hoeft er niks mee. Pech voor Ginny dus, want Anka kan niet verleid worden om te spelen. Natuurlijk probeert Ginny dat af en toe, maar Anka werkt niet mee. Heerlijk voor ons, want zo leert Ginny lekker met ons mee te lopen, ook als er een andere hond in de buurt is. Kijk eens hoe goed ze blijft zitten, gewoon los, terwijl er 2 andere honden in de buurt zijn. Ze is een snelle leerling, maar helaas komen we soms ook honden tegen die wél willen spelen (en die dat van hun baasjes ook altijd mogen, want het is zo leuk voor ze. Alsof je je kinderen ook onder alle omstandigheden met iedereen laat spelen...) en ook dat pikt ze dan weer snel op. We hoeven voorlopig dus nog niet bang te zijn dat we op onze lauweren kunnen gaan rusten :-).


even lekker snuffelen hoort er ook bij...

Na afloop hebben we heerlijke pasta's gehaald bij de Italiaan om bij onze vrienden thuis op te eten. Om te voorkomen dat Ginny Anka lastig gaat vallen tijdens het eten, zetten we haar, uit voorzorg,  in Anka's bench. Helaas is Ginny het daar totaal niet mee eens en ze haalt vocaal dan ook alles uit de kast om ons dat duidelijk te maken. Gelukkig bekijken onze vrienden dat van de optimistische kant, eten we rustig door en negeren haar met zijn allen. En wij maar zeggen: 'dat doet ze thuis nóóit...'.  Wat zijn er toch veel parallelen tussen honden en kinderen. Ginny heeft het onderspit gedolven. We hopen dus dat ze er wat van gellerd heeft. Overigens heeft ze zich thuis inderdaad nog nooit zo misdragen ;-) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten