Zoeken in deze blog

5 september 2011

Paardenmarkt Elst

 
Vanochtend zijn we vroeg opgestaan om met Ginny naar de paardenmarkt in Elst te gaan. het was er een drukte van belang. Prachtige paarden, van groot tot klein en dus heel erg veel te kijken en te ruiken voor Ginny. Omdat het erg druk was en paarden ook niet helemaal te voorspellen zijn, hebben we Ginny in de wandewagen gehouden. We hadden het gevoel dat ze daar veiliger zat dan wanneer ze zelf liep. We hadden verwacht daarmee de hoon van de paardenhandelaren, stoere mannen, meestal met overjassen en met een wandelstok in de hand, over ons af te roepen, maar niets was minder waar. De meesten vonden het wel grappig en we kregen ondanks de drukte veel vragen naar de reden ervan. Als we vertellen dat Ginny pas 11 weken jong is en dus nog niet zo lang achter elkaar mag lopen, wordt er begrijpend geknikt.


Hoewel Ginny al vaker met pony's en paarden neus
 aan neus heeft gestaan is ze bij het ontmoeten van de eerste pony op de markt wat onzeker en begint te blaffen. Gelukkig blijft die pony erg rustig en kunnen we blijven staan tot Ginny kalmeert. De rest van de markt is daarna geen probleem meer.
 
 



De snoepkraam met zijn geuren hoeft niet veel moeite te doen om Ginny's aandacht te trekken. Ze steekt onmiddelijk haar neus in de lucht en begint nadrukkelijk te snuffelen.  

 








Helemaal aan het eind vinden we een reizende kinderboerderij. Daar mag Ginny even over het hek kijken en kijken waar het indrukwekkende hanengekraai, waar ze behoorlijk van schrikt, vandaan komt.

Veel geleerd vandaag en dus is Ginny na afloop op de koffie bij mijn ouders diep in dromenland.
Pas veel later wordt ze weer actief en tijgert even onder de salontafel door. ben benieuwd hoe lang ze dat nog kan doen.
                                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten