Zoeken in deze blog

12 september 2011

Treinreis

Vandaag hebben we samen met Ginny een treinreisje gemaakt.
Zoals gewoonlijk zijn we ook nu weer geschrokken van de kosten van zo'n treinreisje. Als je een auto voor de deur hebt staan bedenk je je wel 2 keer voordat je het openbaar vervoer pakt. Een reisje van 10 minuten kost maar liefst 11, 20 euro voor 2 personen. Retour, dat dan wel, maar goed, Ginny moet ook leren hoe dat gaat.

Het gapende gat tussen perron en trein bij het in- en uitstappen vond ze erg eng en ze hoefde dat niet eens op eigen kracht te doen, want ze mocht lekker op de arm van manlief.
Zodra ze groot genoeg is, over een paar weekjes moet ze er wel aan geloven en de trein zelf in- en uitstappen. Nu was ze daar echt nog te klein voor.
Hopelijk is er dan een conducteur die begrip heeft voor het feit dat we dan wat meer tijd nodig hebben voor het in- en uitstappen. We zullen hem dan van te voren even aanspreken. Uit ervaring weten we dat hij of zij dan vaak wel bereid is om heel even te wachten.
In de trein was ze helemaal op haar gemak en had ze veel aandacht voor haar baasje. Ook in de drukke stationshal liep Ginny probleemloos mee.




Later was ook de grote stationstrap in Einhoven  heel erg eng om naar beneden te gaan. Ginny durfde zelfs niet in de buurt van de rand te komen. Heel fijn is dan ook het commentaar van de langslopende mede reizigers. Bijna iedereen weet wel hoe het moet.... Gelukkig laten we ons niet zo snel uit het veld slaan en hebben we een brede rug. Lang leve de lekkere hapjes want ook hier was ze daar natuurlijk weer mee te paaien. Overigens hoefde ze alleen maar op de rand te gaan staan. Traplopen laten we haar nog niet doen. Ze mocht weer even lekker op de arm.

Ze trok wel heel veel aandacht op het perron.

Fijn dat we busritjes voorlopig gratis kunnen oefenen doordat Ikea nog aan het verbouwen is. Je zet de auto op een wat verder weg gelegen parkeerplaats en wordt gratis en snel met de Ikea bus naar de winkel gebracht. Heel goed geregeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten