Zoeken in deze blog

6 september 2011

Tandjes

Ginny heeft prachtige tandjes, maar wil ze niet graag laten zien. Toch is het belangrijk dat ze eraan went dat ernaar gekeken wordt. De dierenarts vindt het niet fijn als ze telkens in zijn vingers hapt als hij haar bekje wil bekijken.

Ook wijzelf willen af en toe kijken of ze al aan het wisselen is en als het mogelijk is wat melktandjes bewaren voor een toekomstige client. Niet iedereen zit daarop te wachten, maar sommige clienten vinden het wel erg leuk om zoveel mogelijk te zien van de puppytijd en vaak is ook iets tastbaars als puppytandjes erg welkom. Een client mist natuurlijk altijd de erg leuke, maar ook heel bewerkelijke puppy-tijd.

Overigens raken ze veel tandjes kwijt zonder dat ze gevonden worden. Heel vaak worden ze doorgeslikt en het gaat me iets te ver om er de poep voor te analyseren :-). Als je geluk hebt, zie je het pupje kauwen en blijkt dat bij controle een tandje te zijn.

Omdat we al veel geoefend hebben met het laten zien van de tandjes, besloten we vandaag een foto te maken. Een extra uitdaging voor ons, want als ze blijft bewegen is ons fototoestel te traag en krijgen we een wazige vlek. We hadden vandaag geluk en met vereende krachten is het gelukt een scherpe foto te maken, al houdt Ginny haar kaken wel stijf op elkaar.

Bij Hulphond Nederland wordt honden niet geleerd dat er tanden gepoetst worden. De reden hiervoor is dat veel cliƫnten dat zelf niet kunnen en je kunt het ook niet van de zorgverleners verwachten.

Oortjes, staart, pootjes en tenen kunnen inmiddels onder alle omstandigheden worden aangeraakt en bewogen worden en we kunnen er zelfs aan trekken. natuurlijk niet te hard. Heel belangrijk als er kleine kinderen in de buurt zijn.
Borstelen vindt ze nog niet zo leuk, dus ook dat oefenen we vrijwel dagelijks. Ook de oogjes schoonmaken gaat nog niet zoals gewenst, maar we boeken wel vooruitgang.

Ginny kent gelukkig geen voernijd, hoewel ze heel erg graag eet. We kunnen altijd met onze handen over haar lijf gaan of ze zelfs in haar voerbak steken. Ook heel belangrijk, niet alleen voor kinderen die toevallig langslopen, maar ook om de zorgverleners een veilig gevoel te geven als ze door omstandigheden de hond moeten voeren. Het is niet fijn als er dan een dreigende, grommende duivel(in) de voerbak verdedigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten