Zoeken in deze blog

9 september 2011

Kroegtijger

Gisteravond nog even naar de afsluitende avond geweest van de stamceldonoractie tijdens de Vierdaagse van Nijmegen bij het Zwaantje in Nijmegen. De Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen bemant namelijk een aantal verzorgingsposten tijdens de 4daagse waarvan je als donateur gebruik kunt maken. Heel handig, want zo ben je, als wandelaar, verzekerd van een natje en een droogje en een zitplaats. Je kunt je als het nodig is zelfs laten masseren. Manlief is dus donateur van deze organisatie. Enerzijds vanwege het persoonlijke belang tijdens de 4daagse, anderzijds omdat we vinden dat (onderzoek naar) stamceldonatie best wel een steuntje in de rug kan gebruiken en het vaak de enige behandelmogelijkheid is voor mensen met een kwaadaardige bloedziekte.

Het is de eerste keer dat Ginny in een cafe komt, maar ze vindt er niet veel aan en valt al snel in slaap. We weten overigens dat ze wel bier lust. Een week geleden werd een buurmeisje 16 en gaf ze een groot feest met veel gasten op brommertjes en fietsen. In de loop van de avond kon je merken dat er ook alcohol genuttigd werd en werd het feest wat luidruchtiger en kwam er afval op straat te liggen. Toen ik de volgende ochtend vroeg met Ginny ging wandelen lag er een plastic glas halfvol bier precies voor onze oprit. Voor ik in de gaten had wat er gebeurde was Ginny dat al heerlijk aan het leeglikken.
De afval is overigens netjes opgeruimd en wijzelf letten vanaf die tijd ook extra op onze lege flesjes waar alcohol in heeft gezeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten